Här kan du se lite olika svenska recept som jag brukar laga.
Köttbullar
Ingredienser
· 500 g köttfärs
· ½ dl ströbröd
· 1 dl grädde
· 2 msk finhackad lök
· 1 ägg
· 1 tsk salt
· 1 krm svartpeppar
· 2 msk Smör
Gör så här:
Blanda ströbröd och grädde.
Vänta 10 min.
Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar.
Rör till en jämn smet.
Forma smeten till jämna bullar.
Stek dem i smör-&rapsolja på medelvärme 3-5 min.
Lycka till 😉
Torsk med äggsås
PYTT I PANNA
Ingredienser
1200 g stor potatis
3 stora gula lökar
600 g stekt eller kokt kött och korv
3 msk olja
3 msk smör
salt och svartpeppar
1 kruka persilja
Till servering
stekt ägg
inlagda rödbetor
saltgurka
GÖR SÅ HÄR
1 Skala och skär potatisen i ca 1x1 cm stora tärningar. Lägg dem i en bunke. Skölj potatisen i rinnande kallt vatten ca 5 minuter, rör om då och då så att stärkelsen sköljs bort. Häll potatisen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt.
2 Skala och hacka löken. Skär köttet/korven i ca 1x1 cm stora tärningar.
3 Stek potatisen i omgångar i en blandning av olja och smör tills den är mjuk och har fin färg. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt löken och stek med den några minuter. Tillsätt därefter köttet/korv och stek med det några minuter. Smaka ev. av med mer salt och peppar.
4 Hacka persiljan och strö över den.
Till servering: Servera pytten med ägg, rödbetor och saltgurk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar